Over Tinto!

Muziektheater Tinto! bestaat uit 6 enthousiaste dames/moeders/levensgenieters met een ‘talent voor drama’. De start van een Muziektheateropleiding in Sneek (2012) en de passie voor zingen en acteren heeft hen bij elkaar gebracht.

Tijdens en na de tweejarige opleiding hebben de dames aan diverse producties mee gewerkt: Cesilia Tan (2013), Openingsevenement IJlst 750 jaar (2014), Kerstdiner Lionsclub Sneek (2014), Poiesz Revue (2015) en niet te vergeten de Bonte Sneker Avond in 2017. Klik hier voor meer informatie over deze voorstellingen.

Deze fantastische ervaringen heeft hen ertoe gebracht in september 2014 hun eigen muziektheatergroep op te richten onder de naam Muziektheater Tinto! Deze naam staat synoniem voor hun gezamenlijke passie en enthousiasme voor muziektheater.

Op 11 maart 2016 is de eerste eigen muziektheater voorstelling "Je valt me tegen" in première gegaan en hebben ruim 1000 gasten op verschillende locaties hiervan kunnen genieten.

En op 25 mei 2018 is de première van de tweede eigen voorstelling; Geen poes, wel een tijger/ode aan de man! 

Het is de ambitie om deze Nederlandstalige voorstelling op bijzondere, kleinschalige locaties op de planken te brengen. Zo valt te denken aan een molen, omgebouwde boerderijen, kleine theaters en andere unieke locaties, waar het mogelijk is om tussen de 50 en 100 gasten te ontvangen.

 

 

Daarnaast kan het zestal ingehuurd worden voor grote of kleine muziektheatervoorstellingen of andere gelegenheden waar muzikale/theatrale ondersteuning gewenst is. Ook maken zij korte voorstellingen op maat voor bijvoorbeeld het omlijsten van uw diner, personeelsfeest of evenement.